Vi har over tid skabt en meget robust softwareudviklingsmodel. Der er ikke noget rocket science over det – det er sådan set bare en flok velvalgte best practices, som vi så til gengæld har implementeret fuldstændigt konsekvent.
Udviklingsmodellen kan sammenfattes under overskriften “Ingen overraskelser”: Vi har fuldstændigt styr på fejlene/kvaliteten. Der er en tester for hver 3 udviklere, og når en feature (typisk 1/2 til 4 arbejdsdage) er færdigprogrammeret, bliver den omgående testet og eventuelle fejl rettes og gentestes med det samme. Det plus vores øvrige testværktøjer (automatisk smoke test, unit tests, hyppige integrationstest osv.) gør, at vi ikke har en stor fejlliste, som ingen rigtigt ved, hvor lang tid det kommer til at tage at få has på (2 uger? 2 år?). Features er helt færdige, når vi siger, de er færdige – der ligger ikke nogen ubehagelige overraskelser og venter.
Vi bruger systematisk design- og kode-reviews til at sprede viden om programmet blandt udviklerne. Det gør, at vi ikke er sårbare overfor programmører der forlader projektet, og at vi nemt kan flytte mandskab til områder, der omprioriteres eller kommer bagud.
Vi holder systematisk udviklingen i projektet op mod estimaterne, og fordi vores testprocedurer gør, at de forskellige dele også er HELT færdige, når de færdigmeldes, så har vi altid et meget nøjagtigt billede af, hvor vi er henne i projektet, også meget tidligt i forløbet.